Alarm sistemi fiyatları, güvenlik sistemi, alarm sistemi, ev alarm sistemleri, iş yeri alarm sistemi
Alarm sistemleri takılı bulundukları noktada hırsızlık, gasp, yangın, sağlık sorunu gibi durumları haber vermek ve size yardım çağırabilmek için kullanılan elektronik ürünlerden olaşan sistemlerdir. Sistem ev yada iş yerlerinizdeki risk noktalarına, isteklerinize ve bütçenize göre elektronik parçaların birbirleriyle entegre edilmesiyle oluşur. İstenmeyen durumu algılar ve sistem alarm verir. Sistem alarm verdiği zaman sesle, ışıkla, telefon ile çevreye ve gerekli yerlere haber verir. İstenmeyen durumu; açılmaması gereken bir kapı veya pencerenin açılması, evde bir canlının hareket etmesi, cam kırılma sesinin çıkması gibi hallerin oluşmasıyla anlar. içerideki hareket ve yaşam tarzınıza bağlı olarak hangi bölümü ne zaman koruyacağınıza kendiniz karar verirsiniz ve alarm sisteminizi istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Kurma ve kapama işlemleri bir şifrenin tuşlanarak girilmesi , uzaktan kumanda yada telefon ile ile gerçekleşir.
Alarm sistemini oluşturan elemanlar
Alarm Paneli; Alarm sisteminin tüm fonksiyonlarını yönlendiren ve tüm ekipmanın bağlı bulunduğu merkezi santraldir.
Şifre Paneli (Keypad); Alarm sistemini kurup kapatmak için, alarm algılandığında sistemin hangi bölgesinden kaynaklandığını görmek için kullanılır. Aynı zamanda alarm bölgelerinin durumu görülebilir, alarm bölgeleri devre dışı bırakılabilir, sistem arızaları görülebilir.
Uzaktan Kumanda; Alarm sistemini kurup kapatmak için ve acil panik durumlarında alarmı devreye sokmak için kullanılır
Manyetik Kontak; Kapı pencere, havalandırma kapağı, sürgülü kapı gibi yerinden oynatıldığında sorun olabilecek her türlü eşyada kullanılır. Örnek verecek olursak bir kapı açıldığında alarm sistemini devreye sokar.
Hareket (PIR) Dedektörü; Ortamdaki hareket, ısı yayan belli bir hacimdeki canlının hareketini algılar ve sistemi devreye sokar.
Duman Dedektörü; Ortama yayılmış dumanın yoğunluğunu algılar ve sistemi devreye sokar.
Gaz Dedektörü; Ortama yayılmış gazların yoğunluğunu algılar ve sistemi devreye sokar.
Panik Butonu; Acil durumlarda direkt olarak alarm vermek için kullanılır. Sesli veya sessiz alarma geçmesi, alarm panelinden programlanabilir
Harici Siren; Sistemin alarma geçtiği durumlarında dış mekanda sesli bir uyarı sağlar.Sabotaj koruması sayesinde kablosu kesildiği, açıldığı veya yerinden söküldüğü anda alarma geçer.
Dahili Siren; Alarm durumlarında iç mekanda sesli bir uyarı sağlar.
Alarm izleme merkezi
• Telefon hattı
• TCP/IP
• GSM
• GPRS üzerinden sinyaller ulaştırılır.