Güvenlik kamera sistemi kurulumu , kamera sistemi kurulumu nasıl yapılır ?
Kamera sistem kurulumunda dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar vardır.
1- Sistemimizde kullanacağımız güvenlik kamerası tipi ve özelliği
Farklı tiplere ve özelliklere sahip kamera çeşitlerinden bizim için uygun olanın seçmemiz gerekir. Kameranın takılacağı ortam dışarıda ise IP65 sıtandardına sahip su geçirmeyen bir dış ortam kamerası yada kasadaki para alışverişini görmek istiyorsak uzaklık yakınlık ayarı yapabileceğimiz varifocal lensle birlikte bir box kamera kullanmamız gerekmektedir.Kameranın takıldığı ortamda belli olmasını istemiyorsak pır dedektör görünümlü gizli kamera kullanabiliriz.
2- Kameralarımızın konulacağı noktalar görmek istediğimiz yerlere göre belirlenmelidir. Kamerların yeri belirlenirken mümkün olduğunca güneş ışığı kameranın arkasında kalacak şekilde seçilmelidir.
2- DVR kayıt cihazını koyacağımız merkezimizin yeri belirlenmelidir. Yer seçilirken izleme yapılacak ekrana yakın olmalı ve kablo çekim güzergahına ters olamamılıdır.
3- DVR Kayıt cihazından kameralarımıza kamera ( cctv ) kabloları çekilmelidir. İki farklı tip cctv kablosu bulunur.
2+1 cctv kablo = İçerisinde 1 adet görüntü 2 adet besleme için 0.25 yada 0.50 kesitlerinde kablo bulunur. Kablo kesiti 0.50 olursa daha uzun mesafede görüntü alınabilir. 250 metreye kadar (kablo kaliteli ise) cctv kablo ile görüntü alınabilir.
4+1 cctv kablo = İçerisinde 1 adet görüntü 2 adet besleme için 0.50 2 adet ses sisnyalı iletimi için 0.25 kesitlerinde kablo bulunur.
DVR Kayıt cihazından tüm kameralara ayrı ayrı kablo çekilir.
4- Kablo çekim işlemlerini bitirdikten sonra kameraların montajı yapılmalıdır. Kameralar monte edilirken kameranın takılacağı nokta metal ise kamera altına bir yalıtkan koyularak şase yapması engellenebilir. Metal yüzeye takılan kameraların görüntülerinde şaseden kaynaklanan dalgalanma olur.
5- Kamera arkasındaki cctv kablonun uç bağlantıları yapılır. Görüntü kablosuna BNC konnektör, besleme uçlarına besleme soketi bağlantısı yapılır. Ses kartı yada kameranın ses çıkışı sarı ve yeşil kabloya bağlanır.
Adaptör ucu bağlanırken kamera kablosunun kırmızı ucu ( + ) siyah ucu ( – ) kutuplardır. Besleme soketinin kırmızı çizgili ucu kırmızı kabloya siyah ucu siyah kabloya bağlanıp birbirine temas etmeyecek şekilde bantlanmalıdır.
Kamera bağlantılarımız bitttikten sonra kayıt cihazı arkasındaki kameralarda gelen kabloların görüntü uçlarına BNC konnektör bağlantıları yapılır. Kırmızı ve siyah besleme uçları sistemde kullanacağımız 12 volt kamera besleme adaptörü ne bağlanır.
4 Kameralı sistem için 12 volt 5 amper
8 Kameralı sistem için 12 volt 8.5 amper
16 Kameralı sistem için tek bir adaptör yerine 2 adet 12 volt 8.5 amper adaptör kullanmak daha sağlıklı olur.
Kırmızı kablo adaptörün ( +yada V+ ) çıkış ucuna, siyah kablo adaptörün ( COM yada GND ) uçlarına bağlanır. Adaptörün L ve N uçları 220 volt besleme giriş uçlarıdır.
6- DVR Kayıt cihazımıza enerji verilmeden önce kayıt cihazımızın içi açılarak cihazımızın içerisine harddiskimiz takılmalıdır.
Cihaz içerisinde bulunan disk besleme ve data kabloları takılıp disk kayıt cihazına vidalanır.
7- Cihaz kapağı kapatıldıktan sonra sistemimize enerji verilip çalıştırılır. Kayıt cihazından izleme yapılabilmesi için cihazın arkasında bulunan;
VGA çıkışına : Bilgisayar monitörü
HDMI çıkışına : HDMI girişli bir monitör yada plazma tv
Video Out çıkışına : TV lerin scart girişine bağlayarak görüntü alabilirsiniz.
Kayıt cihazı çalıştırıldıktan sonra cihaz menüsünden HDD yönetimine girip diskimizi formatlamamız gerekir, formatlama yapılmaz ise dvr kamera görüntülerini kaydetmez.
Bir yorum
Geri bildirim Samsung Kamera Sistemleri | Güvenlik Sistemleri Tanıtım ve Destek